Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@06:41:50 GMT

نمایش هنر دست‌ بچه‌های همت

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۶۳۸۲

نمایش هنر دست‌ بچه‌های همت

همشهری آنلاین/ مژگان مهرابی: از شبه قالی و کیف چرمی گرفته تا پادری و تابلوهای ویترای و مسی. این صنایع‌دستی رنگارنگ دست‌سازه‌های دانش‌آموزان این دبیرستان که هر آنچه در کلاس‌های کار و فن‌آوری یاد گرفته‌ بودند را به مرحله عمل رسانده و تعداد قابل توجهی صنایع دستی برای فروش ساخته‌اند. این بازارچه چندسالی است که در این دبیرستان برپا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیاط مدرسه شلوغ است. در این دبیرستان، شور و هیجان خاصی در بین دانش‌آموزان دیده می‌شود. قرار است دست‌آوردهایشان به نمایش گذاشته شود. تعداد زیادی از مادرها هم در مدرسه حضور دارند. آمده‌اند تا از این بازارچه دیدن کنند. البته امکان خرید هم برای اولیای مدرسه و هم مادرها وجود دارد و همین شادی دانش‌آموزان را مضاعف می‌کند. از اینکه می‌توانند حاصل زحمت خود را بفروشند و درآمدی کسب کنند. این موقعیتی است که «فرحناز حدادی» مدیر مدرسه برای شکوفایی توانمندی دانش‌آموزانش فراهم کرده است.

بازارچه‌ای با ۱۰ غرفه
بازارچه در سالن غذاخوری مدرسه برپا شده است. فضای بزرگی که ۱۰ غرفه از صنایع‌دستی در آن جانمایی شده است. ترکیب رنگ‌ها و تنوع صنایع‌دستی باعث شده دست‌آورد بچه‌ها بیشتر به چشم بیاید. هر غرفه مربوط به یکی از صنایع‌دستی است. سارا، دانش‌آموز سال هفتم، تعداد زیادی کیف چرمی درست کرده است. مثل فروشنده ماهری درباره کیفیت کیف‌هایش تبلیغ می‌کند: «این کیف ۱۵۰ هزار تومان. کیف کوچک‌تر ۱۱۰ هزار تومان ولی به شما ۱۰۰ هزار تومان هم می‌دهم. قیمت کیف پول‌ها هم از ۴۰ هزار تومان به بالاست.» زیبایی و ظرافت دوخت کیف‌ها نشان می‌دهد که سارا و دیگر دوستانش که محصولاتشان را در این غرفه عرضه کرده‌اند زحمت زیادی برای تولید کیف‌ها کشیده‌اند. غرفه بعدی مربوط به لوازم زینتی است که از مواد بازیافتی ساخته شده‌اند. نگار، دانش‌آموز دیگری است که درباره ساک خریدی توضیح می‌دهد که روکش پارچه‌ای آن از پیراهن مردانه تهیه شده است.

رتبه اول از آن بچه‌های دبیرستان همت
از دیگر محصولاتی که در این بازارچه دیده می‌شود، عروسک‌های جورابی، شبه قالی‌هایی با طرح عروسک‌های کارتونی، تراریوم، تابلوهای ویترای، ظرف‌های سفالی، کیف‌های بافتنی و تابلوهای مسی است. تعداد زیادی هم عروسک نمدی وجود دارد که بسیار جذابند. هرکدام از آنها به یک نقش و رنگند و همین جلوه‌شان را چشمنوازتر می‌کند. حدادی می‌گوید: «این بازارچه در واقع بازارچه کارآفرینی است. در این مدرسه دانش‌آموزان کلاس هفتم تا نهم با توجه به آموخته‌هایشان در کلاس کار و فن‌آوری محصولاتی را تولید کرده‌اند. این کار باعث افزایش اعتماد به نفسشان می‌شود. دیگر اینکه در تولید دست‌آوردهایشان دقت بیشتری به خرج می‌دهند.» به گفته حدادی سال گذشته درآمد خوبی از فروش محصولات این بازارچه نصیب دانش‌آموزان شده است. خبر خوش دیگری که حدادی می‌دهد، این است که بازارچه مدرسه شهید همت رتبه اول در جشنواره خوارزمی را از آن خود کرده است. او می‌گوید: «این بازارچه در تهران هم به‌عنوان بازارچه برگزیده انتخاب شده است.»

کد خبر 464147 برچسب‌ها همشهری محله منطقه ۱۵

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله منطقه ۱۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۶۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛ معلم که باشی، نه برف سد راهت می‌شود نه تگرگ، نه صخره‌ها و راه‌های صعب العبور و نه ترس از درندگان وحشی راه، معلم که باشی می‌دانی راهت راه انبیاست، راهی که برای روشن کردن مرزهای نادانی و جهل باید در آن گوهر وجودت را همچون شمع بسوزانی و حتی به قیمت آب شدنت راه را روشن کنی.

معلمانی هستند که به خاطر تدریس به یک یا سه دانش آموز، رفتن به دل کوه‌های سخت و صعب‌العبور و مناطق محروم روستایی را به بودن در مدارس شهر و تدریس برای دانش‌آموزانی که از همه امکانات برخوردار هستند، ترجیح می‌دهند.

حافظ مهدیزاده یکی از معلمان منطقه محروم هوراند از خطه‌ی آذربایجان است که با عشق و علاقه‌ی زیادی شغل معلمی را انتخاب کرده است، او متولد سال ۶۵ و اهل شهرستان هوراند است، این معلم فداکار به مدت هشت سال در مناطق دورافتاده تدریس کرده و در کنار معلمی و تدریس، در چند روستا با استفاده از هزینه‌ی شخصی خود، چندین فضای آموزشی و مدرسه برای دانش آموزان فراهم کرده است، این معلم در سال ۹۹ از بین ۳۹ معلم برتر استانی، از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان به عنوان معلم نمونه‌ی کشوری از آذربایجان شرقی معرفی شده بود.

مهدی‌زاده تحصیلات ابتدایی خود را تا دوران متوسطه در مدارس هوراند سپری کرده و فارغ التحصیل رشته‌ی آموزش ابتدایی از دانشگاه علامه‌ی امینی تبریز مرکز تربیت معلم است، حدود ۱۹ سالی می‌شود که در شغل شریف معلمی فعالیت می‌کند.

روحیه از خودگذشتگی و ایثار در یک معلم بسیار مهم است

وی در خصوص رسالت اصلی معلمان به خبرنگار مهر گفت: معلمی عشق، ایثار، گذشت، فداکاری و خدمت به آینده سازان ایران اسلامی است که معتقدم در این برهه نباید از هیچ خدمتی در سازندگی و پیشرفت کشور دریغ کنیم.

او با بیان این‌که روحیه‌ی از خودگذشتگی و ایثار در یک معلم بسیار مهم است، افزود: باید این ویژگی‌ها در نحوه‌ی تدریس و برخورد معلم با دانش آموزان نمایان شود، معتقدم معلم باید از لحاظ آموزشی، اخلاقی و پرورشی الگوی دانش آموزان شود.

این معلم خیر و نیک اندیش در پاسخ به این‌که تاکنون با هزینه‌ی شخصی خود چند کلاس درس در مناطق روستایی ساخته‌اید، گفت: بنده به محض این‌که از دانشگاه فارغ التحصیل شدم، فعالیت‌های خود را از لحاظ آموزشی وبا ساخت یک فضای آموزشی تک کلاسه در مناطق کم برخوردار آغاز کردم، در برخی از این مدارس، دانش آموزان مکانی برای گذراندن اوقات فراغت در تعطیلات نداشتند به همین دلیل کلاس‌های فوق برنامه و آموزشی به طور رایگان برای دانش آموزان مناطق محروم برگزار کردم، در این دوران دو جلد کتاب نیز به نام "سبقت مجاز و پرواز" ویژه‌ی دانش آموزان ابتدایی به چاپ رسانده و در اختیار دانش آموزان مناطق محروم قرار دادم.

وی به فعالیت‌های خود در ایجاد فضاهای آموزشی، اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: فضاهای آموزشی در اکثر روستاهای دورافتاده از لحاظ امکانات با مشکل مواجه هستند، به همین دلیل تصمیم گرفتم در این مناطق از طریق تور کشی و هموار ساختن حیاط مدرسه، مکانی را برای سپری کردن اوقات فراغت دانش آموزان فراهم کنم.

وی ادامه می‌دهد: همچنین سرویس بهداشتی دو مدرسه را در مناطق روستایی ساماندهی کردم، مدرسه‌ی روستای وروجن نیز از لحاظ ایمنی مناسب نبود، به طوری‌که سقف ساختمان مدرسه در حال ریزش بود و در فصل سرما، بارش باران موجب خیس شدن کتاب‌های دانش آموزان می‌شد که با ایزوگام به تعمیر آن پرداختیم ولی این روش نیز جوابگو نبود، بعد از تشکیل جلسه‌ی انجمن اولیا، مقرر شد مدرسه‌ای با هزینه‌ی شخصی خود در این منطقه احداث کنیم، در چنین شرایطی نمی‌توانستم منتظر مسئول و نهادی شوم تا مدرسه احداث کند معتقدم تا زمانی که می‌توانم مشکلی را حل کنم، باید دست به کار شوم.

معلمی که بانی ساخت مدرسه شد

حافظ مهدیزاده افزود: مدرسه‌ای یک کلاسه در این روستا با کمک و همکاری اولیای مدرسه به دست خود دانش آموزان کلنگ زنی شد، تعطیلات عید نوروز و تابستان با همکاری اولیای دانش آموزان ساخت مدرسه آغاز شد و اکنون هفت سالی می‌شود که دانش آموزان این روستا در آن مدرسه تحصیل می‌کنند.

وی بیان می‌کند: بنده دانش آموزانی که در مناطق کم برخوردار از تحصیل بازمانده‌اند را تا حدودی توانستم با ایجاد انگیزه و تشویق به تحصیل جذب کنم، در یکی از روستاهای ورزقان به دلیل صعب العبور بودن راه، دانش آموزان آن روستا دو سالی از تحصیل بازمانده بودند به همین دلیل دانش آموزان آن روستا را در مدرسه‌ی روستای همجوار ثبت نام کردم ولی با توجه به این‌که رفت و آمد در این روستا برای دسترسی به مدرسه نیز بسیار سخت بود، هر روز برای تدریس به دانش آموزان این روستا مراجعه می‌کردم و مکانی را به عنوان کلاس درس برای تحصیل این دانش آموزان در روستا فراهم کرده بودم.

مهدیزاده با بیان این‌که از کودکی عشق و علاقه‌ی زیادی به شغل معلمی داشته‌ام، می‌گوید: علی رغم سختی‌های شغل معلمی، زمانی که در رشته‌ی معلمی پذیرفته شدم، با یادآوری خاطرات معلمان زحمت کشم، می‌خواستم روزی زحمات آن‌ها را با انتخاب شغل معلمی جبران کنم، زمانی که در مناطق کم برخوردار تدریس می‌کنم با مشاهده‌ی شور و علاقه‌ی دانش آموزان، انگیزه‌ام برای تدریس در این مناطق چند برابر می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: بنده با عشق و علاقه‌ی فراوان وارد این شغل شدم و به هیچ عنوان سعی نکرده‌ام از آموزش در ابعاد دیگری استفاده کنم، تمامی سعی و تلاشم را به کار گرفتم تا به لطف الهی در این حیطه خدمتی کوچک به دانش آموزان و آینده سازان این کشور کنم.

اگر معلم نبودم علاقمند بودم به قشر معلمان خدمت کنم

وی بیان می‌کند: اگر از من بخواهند دوباره شغلی را انتخاب کنم، بازهم شغل معلمی را انتخاب می‌کنم، خدایی نکرده اگر معلم نبودم همواره علاقه داشتم به قشر معلمان خدمت کنم.

وی ادامه می‌دهد: کسب موفقیت و دریافت نتایج مطلوب از دانش آموزان، خوشایندترین حس و آرزوی قلبی یک معلم است که خستگی ۹ ماه تلاش معلم را از جانش به در می‌کند.

وی در خصوص انتخابش به عنوان معلم نمونه‌ی کشوری، می‌گوید: هیچ زمانی انتظار نداشتم که از بنده تقدیر و تجلیل کنند، همواره سعی کردم با وجدان و علاقه در این مسیر گام بردارم و تنها خشنودی خدای متعال مدنظرم بوده است، اعتقادی به انتخاب ندارم؛ چرا که تمامی معلمان نمونه هستند.

وی با تاکید بر این‌که معلمان با اخلاق و رفتار خود باید الگویی برای تمامی دانش آموزان باشند، ادامه می‌دهد: بحث اخلاق در آموزش بسیار مهم است، باید در بحث آموزش و یادگیری، دانش آموزان را با رفتار و اخلاق خود تشویق کنیم تا در آینده از لحاظ اخلاقی مشکل نداشته باشند.

وی افزود: از تمامی معلمانم که در هر دوره برای موفقیت من زحمت کشیدند و از زحمات همسرم که در کارهای خیرخواهانه همواره مشوقم بوده، تشکر و قدردانی می‌نمایم.

کد خبر 6099228

دیگر خبرها

  • فرشته‌هایی که بال ندارند
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • این تصاویر پربازدید شد؛ اقدام معلم فداکار در سیل+ ویدئو
  • بازارچه خیریه سازمان ملل به نفع کودکان جهان برگزار شد
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته